Rolada z indyka nadziewana grzybami i twarożkiem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z indyka

    1,2 kg
  • pieczarki

    50 g
  • grzyby suszone

    2-3 szt.
  • ząbek czosnku

  • sól

  • pieprz

  • żółtko jajek

    2 szt.
  • szałwia

    kilka listków
  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

  • szynka

    60 g
  • wywar z kurczaka

    1 szkl.
  • zagęstnik do sosu

    2 łyżeczki
  • tłuszcz do smażenia

  • twaróg

    150 (tłusty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pociąć w szerokie płaty, zbić, zwinąć i odstawić na 30 minut do lodówki. Grzyby pokroić, podsmażyć z posiekanym czosnkiem, wymieszać z serem i żółtkami. Doprawić sola, pieprzem i gałką. Na platerze mięsa ułożyć szynkę, zioła, masę sera i grzybów. Mięso zrolować i spiąć. Podsmażyć na reszcie oleju. Skropić bulionem. Piec godzinę w 160 stopniach. Podawać z sosem wymieszanym z zagęstnikiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat