Rolada z indyka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z indyka

    1 kg
  • filet z kurczaka

    500 g
  • pieczarki

    300 g
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • jajko

    1 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • sól

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

  • masło

    5 g
  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Rolada z indyka foto
Przygotowujemy farsz

Pieczarki kroimy w talarki i także dusimy przez chwilę na maśle.

Surowy filet z kurczaka mielimy , dodajemy sól, pieprz,jajko, bułkę tartą, pieczarki oraz posiekaną natkę pietruszki.. Wyrabiamy dokładnie na jednolitą masę.
Krok 2 - Rolada z indyka foto
Filet z indyka rozcinamy tak , aby powstał prostokąt,nacieramy przyprawami.
Przygotowany farsz rozsmarować na filecie z indyka, krótsze brzegi mięsa złożyć do środka i zwinąć w roladę. Owinąć roladę mocnym sznurkiem ,posypać wiórkami z masła, włożyć do rękawa do pieczenia, umieścić na blasze.
Krok 3 - Rolada z indyka foto
Piec w piekarniku 1 godzinę w temperaturze 200 stopni.Zostawić w rękawie do wystygnięcia,potem wyciągnąć sznurek,pokroić na plastry.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iwonne 02.12.2013 20:25
wczoraj robiłam rodzina zadowolona
joanna30 11.10.2013 10:15
Pyszna ta roladka :)
Jadwiga/Jaga85 10.10.2013 22:23
Smakowicie wygląda!!!
Michał2 10.10.2013 21:49
ciekawe jak w środku wygląda, ale zwierzchu pycha
Agata 10.10.2013 20:53
świetny pomysł na niedzielny obiad:)
teresa18 10.10.2013 20:51
ale mocno powiązana
Ela_K 10.10.2013 20:18
kawał mięcha
2milutka 10.10.2013 20:10
musi byc pyszna
Karolcia12 10.10.2013 20:08
bardzo dobre danie
iwi 10.10.2013 20:07
Pyszna roladka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat