Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z indyka

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z indyka 1 kg
filet z kurczaka 500 g
pieczarki 300 g
natka pietruszki 1 pęczek
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól
Zioła prowansalskie suszone Prymat
masło 5 g
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z indyka

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy farsz

Pieczarki kroimy w talarki i także dusimy przez chwilę na maśle.

Surowy filet z kurczaka mielimy , dodajemy sól, pieprz,jajko, bułkę tartą, pieczarki oraz posiekaną natkę pietruszki.. Wyrabiamy dokładnie na jednolitą masę.
Krok 1 - Rolada z indyka foto
2
Filet z indyka rozcinamy tak , aby powstał prostokąt,nacieramy przyprawami.
Przygotowany farsz rozsmarować na filecie z indyka, krótsze brzegi mięsa złożyć do środka i zwinąć w roladę. Owinąć roladę mocnym sznurkiem ,posypać wiórkami z masła, włożyć do rękawa do pieczenia, umieścić na blasze.
Krok 2 - Rolada z indyka foto
3
Piec w piekarniku 1 godzinę w temperaturze 200 stopni.Zostawić w rękawie do wystygnięcia,potem wyciągnąć sznurek,pokroić na plastry.
Krok 3 - Rolada z indyka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwonne 02.12.2013 20:25
wczoraj robiłam rodzina zadowolona
joanna30 11.10.2013 10:15
Pyszna ta roladka :)
Jadwiga/Jaga85 10.10.2013 22:23
Smakowicie wygląda!!!
Michał2 10.10.2013 21:49
ciekawe jak w środku wygląda, ale zwierzchu pycha
Agata
Agata 10.10.2013 20:53
świetny pomysł na niedzielny obiad:)
teresa18 10.10.2013 20:51
ale mocno powiązana
Ela_K 10.10.2013 20:18
kawał mięcha
2milutka 10.10.2013 20:10
musi byc pyszna
Karolcia12 10.10.2013 20:08
bardzo dobre danie
iwi 10.10.2013 20:07
Pyszna roladka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak