Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z grzybami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podwójna pierś kurczaka 1
pieczarki 500 g
żółty ser 300 g
majonez 3 lyzki
jajko 3
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat
sól
pieprz
grzyby suszone 1 garsc

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z grzybami

Jajka ubijamy, dodajemy starty na tarce żółty ser, majonez oraz szczyptę soli i pieprzu. Mieszamy. Takie ciasto przelewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i zapiekamy 10 minut w 180 stopniach. W tym czasie kroimy pieczarki w kosteczkę, namoczone grzyby suszone siekamy drobno. Pieczarki z grzybami podsmażamy na patelni i przyprawiamy. Piersi kurczaka rozbijamy i przyprawiamy przyprawą do drobiu. Na upieczonym cieście układamy rozbite piersi kurczaka, farsz grzybowy i zawijamy roladę. Owijamy roladę papierem do pieczenia lub rękawem i pieczemy ok. 40 minut w 170 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 02.01.2013 19:39
polecam
Adam/ZUB3R 01.01.2013 13:55
smaczna
tomek18 01.01.2013 12:57
super roladka!
jolanta19 01.01.2013 12:16
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak