Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z bułek

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułki czerstwe 30 dag
mleko 300 ml
jaja 3
pietruszka 1/2 pęczka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z bułek

Kroki postępowania

1
Bułki kroimy w ok 1-cm kostkę. Przekładamy do miski.
Krok 1 - Rolada z bułek foto
2
Zalewamy bułki mlekiem i moczymy ok 5 min.
Krok 2 - Rolada z bułek foto
3
Dodajemy całe jajka i mieszamy.
Krok 3 - Rolada z bułek foto
4
Posypujemy siekaną pietruszką i doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy.
Krok 4 - Rolada z bułek foto
5
Rozkładamy masę na wilgotnej ścierce bawełnianej. Formujemy prostokąt.
Krok 5 - Rolada z bułek foto
6
Zwijamy w roladę za pomocą ścierki wzdłuż dłuższego boku. Roladę zawijamy w ścierkę i związujemy końce. Gotujemy w wrzącej osolonej wodzie ok 45 min na małym ogniu.
Krok 6 - Rolada z bułek foto
7
Roladę serwujemy jako dodatek do ulubionego sosu lub mięsa. Bardzo dobrze smakuje z sosem kurkowym lub pieczarkowym.
Krok 7 - Rolada z bułek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania84 20.01.2014 23:05
bardzo fajnie smakuje:)nawet bez mięsa
monika141 15.01.2014 13:23
fajny pomysł
Barbara13 14.01.2014 20:47
bardzo fajna propozycja
Monika10 14.01.2014 20:43
ciekawy pomysł
SmacznaPyza 14.01.2014 17:56
taki czeski knedel

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak