Rolada z boczku II

Rolada z boczku II

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Majeranek suszony Prymat

    1 łyżka
  • sól

    1 łyżka
  • czosnek

    4 ząbki
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    1 łyżeczka
  • boczek

    ok 1,5 surowy bez kości
  • tymianek

    1 łyżka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Rolada z boczku II

Z boczku zdejmujemy skórę, nacieramy ziołami ,solą i rozgniecionym czosnkiem,odstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia posypujemy żelatyną i zwijamy jak roladę, związujemy sznurkiem. Wkładamy do rękawa i pieczemy 1-1,5 godziny.Po upieczeniu wyciągamy z rękawa

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat