Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z bitą śmietaną

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopt

jajko 5 szt
cukier 5 łyżek
mąka tortowa 5 łyżek

śmietana

śmietana 30% 400 ml
cukier puder 2 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
jabłka prażone
czekolada mleczna

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z bitą śmietaną

biszkopt
Białka ubić na sztywno,dodać cukier i ubijać aż cukier się rozpuści,dodać żółtka i jeszcze chwile razem ubijać .Dodać przesianą mąke i delikatnie zamieszać już łyżka.Tak przygotowane ciasto wylać na dużą płaską blachę wyłożoną papierem.Piec ok 10-15 min

Smietana
Smietanę ubić na sztywno,dodać cukier puder i na koniec ubijania dodać rozpuszczoną żelatyne.
Biszkopt smarujemy śmietaną z brzegu łyżka wykladamy jabłka i całośc obsypujemy startą czekoladą .Następnie ciasto ciasno zwijamy w rulon.Resztą śmietany smarujemy biszkopt z wierzchu i posypujemy wiórkami czekolady.Wstawiamy do schłodzenia do lodówki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 03.06.2015 06:46
smaczna roladka
fotoviderek 02.06.2015 22:14
Pyszności :)
as28 02.06.2015 21:30
fajna rolada
Wafelek2601 02.06.2015 21:25
Moja ulubiona
pajbek 02.06.2015 20:57
Coś dla mnie w sam raz :-)
Mama niejadka 02.06.2015 20:04
Pyszna rolada :)
gusia1000 02.06.2015 19:04
Bardzo dobra.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak