Rolada wołowa z suszonymi pomidorami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wołowa

    600 g
  • czosnek

    2 ząbki
  • pieczarki

    250 g
  • suszone pomidory z zalewy

    7
  • mozarella

    1 kulka
  • olej

    4 łyżki
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czosnek wraz z cebulą posiekać , pieczarki oczyszczamy i drobno kroimy na patelni podsmażamy cebulę i czosnek potem dodajemy pieczarki i to dusimy do miękkości. A potem odstawiamy do ostygnięcia . Suszone pomidorki kroimy na cienkie paski , oliwki na plasterki a mozzarellę w kostkę . Przygotuj nadzienie: pieczarki połączyć z pomidorami , oliwkami, i mozzarellą dodaj bazylię posiekaną i dopraw do smaku solą , pieprzem. Polędwicę natnij tylko nie do końca przykryj folią i lekko rozbij tłuczkiem. Na połowie mięsa nałóż farsz , następnie przykryj go drugą częścią polędwicy , mięso obwiąż nicią i jeszcze możesz dodatkowo spiąć wykałaczkami . Na patelni musimy z każdej strony usmażyć mięso a potem przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec 20 minut w 220 st.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta 01.01.2014 17:30
pyszne danie
babcia 19.07.2012 15:56
pyszna rolada
babcia 19.07.2012 15:56
pyszna rolada

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat