Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada truskawkowa

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopt

jajko 5 szt
cukier kryształ 5 łyżek
mąka pszenna 4 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczka

krem

śmietana 30% 100 ml
serek homogenizowany 400 ml
truskawki 300 g
cukier puder 1 łyżka
cukier kryształ 1 łyżka
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 płaski łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada truskawkowa

Z podanych składników przygotować biszkopt i upiec go na blaszce 45x30 cm w temperaturze 180 stopni (10-15 minut). Ciepłego biszkopta przykryć ściereczką i zrolować.
Truskawki umyć i zblendować. Dodać cukier kryształ i gotować je przez 10 minut. Zdjąć z gazu, dodać żelatynę, wymieszać do jej rozpuszczenia i odstawić do wystygnięcia. Kremówkę zmiksować z cukrem pudrem, dodać serek i mus truskawkowy. Masą odstawić na chwilę do lodówki, żeby lekko stężała.
Biszkopta rozwinąć i posmarować masą. Wstawić do lodówki na kilka godzin, żeby całkowicie stężała. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiktoria29 10.01.2015 20:36
świetna rolada
ania2610 10.01.2015 19:18
jak dawno nie jadłam, pyszna!
engie23 10.01.2015 17:58
super wygląda
R'n'G Kitchen 10.01.2015 17:24
Idealna rolada.Pycha!
Barbara777 10.01.2015 16:09
smaczna roladka:)
Agata3 10.01.2015 14:55
super ta rolada :)
Malinka 10.01.2015 14:14
Chętnie bym zjadła do kawki :)
Joannasz3190 10.01.2015 14:11
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak