Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ROLADA SZPINAKOWA Z ŁOSOSIEM

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

liście szpinaku 15 dag
sól
pieprz
jajko 3
twaróg 12 dag
mąka 1 łyżka
śmietana 100 ml
łosoś wędzony plastry 25 dag
parmezan starty 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: ROLADA SZPINAKOWA Z ŁOSOSIEM

Szpinak sparz wrzątkiem i zlej zimną wodą.
Następnie zmiksuj, dodaj śmietanę, pieprz, żółtka, parmezan oraz mąkę.
Mieszankę podgrzej aż zgęstnieje. Odstaw do ostygnięcia.

Ciasto rozsmaruj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz 10min w temp.180.

Ciasto schłodź i przełóż na folię spożywczą. Delikatnie oderwij papier, na którym się piekło. Posmaruj serem twarogowym(ja dodałam zwykłe almette i też było ok),ułóż plasterki łososia i zwiń.Roladę owiń folią aluminiową i wstaw do lodówki na ok 1godz, przed podaniem pokrój w plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak