Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada szpinakowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony 1 opakowanie
jajko 4 sztuki
serek kremowy 2 opakowania
łosoś wędzony plastry 20 dag
czosnek 1-2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada szpinakowa

Szpinak podsmażyć, doprawić solą i pieprzem, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Odparować i ostudzić.
Oddzielić żółtka od białek. Z białek ubić sztywną pianę. Masę szpinakową miksujemy i łączymy z żółtkami. Dodajemy pianę i delikatnie mieszamy.
Blachę wykładamy papierem i wykładamy masę szpinakową. Pieczemy ok. 15 minut w temp. 190 stopni. Ciasto szpinakowe smarujemy twarożkiem np. Almette z chrzanem na całej powierzchni następnie wykładamy plastry łososia i zwijamy ciasto w roladę. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jastinka 27.08.2015 13:43
bardzo ładna rolada
Czarnula666 25.08.2015 21:31
ale pyszności :)
halina17 25.08.2015 19:08
Moja ulubiona rolada.
Monika-twin 25.08.2015 17:22
wygląda pysznie.
Kuchenka 25.08.2015 16:10
bardzo ładnie wygląda
Malinka 25.08.2015 15:41
Chętnie bym skosztowała :)
Agnieszka-87-25 25.08.2015 15:14
pyszne witaminki
adelajda 25.08.2015 15:08
pyszna roladka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak