Przepis i sposób przygotowania na: Rolada staciatella z truskawkami
2.Masa:Żelatynę rozpuścić w wrzątku , odstawić do wystygnięcia i lekkiego stężenia. W między czasie śmietanę z cukrem pudrem ubić na sztywną pianę.
3. Masę podzielić na dwie równe części. Czekoladę zetrzeć na tarce o małych oczkach , wymieszać z jedną porcją śmietany. Do mas wlać po 1/2 ilości żelatyny , wymieszać całość. Z truskawek usunąć szypułki , umyć , osuszyć. Zimny biszkopt rozwinąć ,zdjąć ściereczkę, rozłożyć po całości masę śmietanową z czekoladą oraz ułożyć na jednym końcu rząd truskawek. Ponownie zrolować biszkopt , oddzielając go od papieru do pieczenia.
4.Resztę truskawek przekroić na pół wzdłuż. Ciasto posmarować po wierzchu bitą śmietaną , obłożyć truskawkami. Odstawić do lodówki na 3-4 h.