Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada serowa z szynką ,sałatą i z warzywami.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto serowe

ser żółty 400 g
serek topiony 1 opakowanie
szynka konserwowa 300 g
sałata masłowa 6 liści
serek śmietankowy opakowanie

Nadzenie

jogurt naturalny 3 łyżki
ogórek zielony 2 sztuki
papryka czerwona 2 sztuki
papryka żółta 1 sztuka
szczypiorek

przyprawy

sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Pieprz ziołowy mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada serowa z szynką ,sałatą i z warzywami.

1.W garnku zagotować dużą ilość wody. Zdjąć z ognia i włożyć do niej ser żółty zawinięty w woreczek do żywnośc i trzymamać go w wodzie do momentu,aż ser zrobi się miękki .U mnie to trwało 30 minut. 2. Farsz: Do puszystego serka śniadaniowego dodać jogurt , a nastepnie dodac umyte , osuszone i pokrojone w kostkę kolorowe papryki , ogórki, drobno posiekany szczypiorek,doprawić solą i pieprzem i delikatnie wymieszać. 3. Ser żółty wyciągnąć z wody i z foli,położyć na kawałku foli spożywczej, przykryć drugim kawałkiem foli i rozwałkować bardzo cienko . Nastepnie płat tego sera sera wyłożyć plastrami szynki konserwowej , potem plastrami serka topionego a na koniec ułozyc liście umytej osuszonej sałaty i rozporowadzic farsz serowo-warzywny. Całość delikatnie zawinąć w papier i folie aluminiową i schłodzic w lodówce. Rolade podawac pokrojona w plastry .Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak