Grillowana cukinia nadziewana serem

Grillowana cukinia nadziewana serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Znudziła Ci się karkówka z grilla? To może przepis na grillowane roladki z cukinii nadziewane serem. Zrób coś innego niż zwykle!

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Cukinie:

  • cukinia

    3 sztuki
  • oliwa

    2 łyżki
  • sól

    1/2 łyżeczki

Nadzienie:

  • serek śmietankowy

    300 gramów
  • feta

    100 gramów
  • Natka pietruszki suszona Prymat

    1 łyżka
  • Tymianek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • sól

    1 łyżeczka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Grillowana cukinia nadziewana serem

Odetnij końcówki z obydwu stron cukinii i pokrój wzdłuż na plasterki o grubości około 0,5-1 cm.

Do miski wlej około dwóch łyżek oliwy z oliwek i dodaj ½ łyżeczki soli. Zamocz w niej cukinie z obydwu stron.

Grilluj cukinię na dowolnym grillu z obu stron, aż zmieni kolor na złoty (zajmuje to ok.  5 minut, ale może zależeć od temperatury grilla).

Przygotuj mieszankę z sera śmietankowego, sera feta i ziół. Dopraw solą i pieprzem, a następnie dokładnie wymieszaj.

Pozostaw grillowane plastry cukinii do ostygnięcia, a następnie nakładaj wzdłuż nich nadzienie serowe i zwiń w rolkę.

Doradca Smaku
W przepisie użyto 3 średniej wielkości cukinie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat