Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Grillowana cukinia nadziewana serem

5.0
(19)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 1 - 2 os.

Znudziła Ci się karkówka z grilla? To może przepis na grillowane roladki z cukinii nadziewane serem. Zrób coś innego niż zwykle!

Składniki:

Cukinie:

cukinia
3 sztuki
oliwa
2 łyżki
sól
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat

Nadzienie:

serek śmietankowy
300 gramów
feta
100 gramów
Natka pietruszki suszona Prymat
1 łyżka
Tymianek suszony Prymat
1 łyżeczka
sól
1 łyżeczka
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat

Porada

W przepisie użyto 3 średniej wielkości cukinie.

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana cukinia nadziewana serem

Odetnij końcówki z obydwu stron cukinii i pokrój wzdłuż na plasterki o grubości około 0,5-1 cm.

Do miski wlej około dwóch łyżek oliwy z oliwek i dodaj ½ łyżeczki soli. Zamocz w niej cukinie z obydwu stron.

Grilluj cukinię na dowolnym grillu z obu stron, aż zmieni kolor na złoty (zajmuje to ok.  5 minut, ale może zależeć od temperatury grilla).

Przygotuj mieszankę z sera śmietankowego, sera feta i ziół. Dopraw solą i pieprzem, a następnie dokładnie wymieszaj.

Pozostaw grillowane plastry cukinii do ostygnięcia, a następnie nakładaj wzdłuż nich nadzienie serowe i zwiń w rolkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak