Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowana cukinia nadziewana serem

5.0
(19)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Znudziła Ci się karkówka z grilla? To może przepis na grillowane roladki z cukinii nadziewane serem. Zrób coś innego niż zwykle!

Składniki:

Cukinie:

cukinia 3 sztuki
oliwa 2 łyżki
sól 1/2 łyżeczki

Nadzienie:

serek śmietankowy 300 gramów
feta 100 gramów
Natka pietruszki suszona Prymat 1 łyżka
Tymianek suszony Prymat 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka

Porada

W przepisie użyto 3 średniej wielkości cukinie.

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana cukinia nadziewana serem

Odetnij końcówki z obydwu stron cukinii i pokrój wzdłuż na plasterki o grubości około 0,5-1 cm.

Do miski wlej około dwóch łyżek oliwy z oliwek i dodaj ½ łyżeczki soli. Zamocz w niej cukinie z obydwu stron.

Grilluj cukinię na dowolnym grillu z obu stron, aż zmieni kolor na złoty (zajmuje to ok.  5 minut, ale może zależeć od temperatury grilla).

Przygotuj mieszankę z sera śmietankowego, sera feta i ziół. Dopraw solą i pieprzem, a następnie dokładnie wymieszaj.

Pozostaw grillowane plastry cukinii do ostygnięcia, a następnie nakładaj wzdłuż nich nadzienie serowe i zwiń w rolkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak