Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada serowa z rybą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Ciasto

jajko 4 szt
majonez 2 łyżki
ser żółty 250 gr
sól do smaku
pieprz

Farsz

filety rybne 300 gr
pieczarki 300 gr
cebula 1 szt
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sól do smaku
czubryca zielona 1 łyżka
olej do smażenia

Sos

jogurt naturalny 250 ml
czosnek ząbki 3 szt
koperek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada serowa z rybą

Kroki postępowania

1
Całe jajka ubić mikserem, dodać majonez i drobno starty żółty ser oraz sól i pieprz.
Krok 1 - Rolada serowa z rybą foto
2
Masę wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (ważne by był dobrej jakości aby placek łatwo było z niego ściągnąć)

Piec w tem. ok. 180 st około 15 minut aż placek lekko się zarumieni.
Krok 2 - Rolada serowa z rybą foto
3
Cebulę drobno pokroić i lekko zeszklić na oleju. Pieczarki oczyścić i drobno pokroić dodać do cebuli i poddusić wraz z wszystkimi przyprawami.
Filety z ryby rozmrozić dobrze odsączyć z wody lekko podsmażyć. Filet z ryby można zastąpić 1 podwójną piersią z kurczaka.
Krok 3 - Rolada serowa z rybą foto
4
Na upieczony placek wyłożyć pokrojone filety i dać sos grzybowy.
Krok 4 - Rolada serowa z rybą foto
5
Całość zawinąć formując roladę. Piec w tem. 180 st jeszcze przez ok. 30 minut.
Krok 5 - Rolada serowa z rybą foto
6
Składniki sosu wymieszać i polać roladę przed podaniem.
Krok 6 - Rolada serowa z rybą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 23.05.2014 16:57
bardzo dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak