Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada serowa z mięsem mielonym i warzywami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg
majonez 1 szklanka
jajko 4
ser żółty 0,5 kg
ogórki konserwowe 5
papryka czerwona 1
papryka zielona 1
cebula 1
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada serowa z mięsem mielonym i warzywami

Kroki postępowania

1
Ser zetrzeć na tarce na grubych oczkach.
Krok 1 - Rolada serowa z mięsem mielonym i warzywami foto
2
Ser wymieszać z majonezem i jajkami.
Krok 2 - Rolada serowa z mięsem mielonym i warzywami foto
3
Doprawić solą i pieprzem. Ciasto rozłożyć na brytfance. Piec 15 minut w 220 stopniach.
Krok 3 - Rolada serowa z mięsem mielonym i warzywami foto
4
Ogórki konserwowe pokroić w kosteczkę. Paprykę umyć, wyciąć gniazda nasienne i pokroić w kosteczkę. Cebulę obrać i również pokroić w kosteczkę.
Krok 4 - Rolada serowa z mięsem mielonym i warzywami foto
5
Mięso wymieszać z ogórkiem, papryką i cebulą. Doprawić solą i pieprzem. Nałożyć na podpieczone ciasto serowe. Zwinąć. Piec ok. 45 minut w 200 stopniach.
Krok 5 - Rolada serowa z mięsem mielonym i warzywami foto
6
Po upieczeniu pociąć na grube plastry. Można podawać na ciepło lub na zimno.
Krok 6 - Rolada serowa z mięsem mielonym i warzywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak