Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada serowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser żółty 35 dag
mięso mielone wieprzowe 35 dag
cebula 1 szt
majonez 3 łyżki
margaryna do smażenia 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
sól 3 szczypty
przyprawa do potraw 2 szczypty
jajko 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada serowa

1. Cebulę pokroić w drobną kostkę przyrumienić na margarynie, przyprawić do smaku słodką papryką.
2. Do mięsa mielonego dodać sól, pieprz i przyrumienioną cebulkę, dokładnie wymieszać.
3. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać jajka i majonez, wymieszać.
4. Masę serową wyłożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok 20 min w temp 180 st C.
5. Na gorący placek serowy nałożyć mięso mielone.
6. Zwinąć roladę. Piec w temp 180 st ok 1h.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak