Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada orzechowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
cukier puder 15 dkg
cukier wanilinowy 1 łyżeczka
orzechy mielone 10 dkg
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada orzechowa

Białka oddzielić od żółtek, białka ubić z cukrem dodać żółtka,orzechy i bułke tartą, wymieszać wylać na blachę. Piec ok. 30 min, w temp. 180.

Masa orzechowa:
1/2 szklanki mąki
3 łyżki cukru
15 dkg orzechów mielonych
kieliszek rumu

Wszystkie składniki zagotować, wylać gorącą masę na ciepły placek i zwinąć. Można ozdobić czekoladą i orzechami lub migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak