Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada na pół od Hamrocyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 4 szt.
ogórki kiszone 1 szt.
papryka czerwona 1/6 szt.
szynka gotowana 4 plastry
chrzan świeżo starty
przyprawy
jajko 1 szt.
mąka 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
cebula 1/2 szt.
pieczarki 200 gram
masło 1 łyżka
ser żółty 40 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada na pół od Hamrocyka

Kroki postępowania

1
Pierś rozbijamy tłuczkiem z jednej strony .
Krok 1 - Rolada na pół od Hamrocyka foto
2
Fileta solimy i pieprzymy smarujemy chrzanem.
Pieczarki obieramy , kroimy i podsmażamy.
ogórka kroimy w paski tak jak i paprykę , cebulę na krążki.
Krok 2 - Rolada na pół od Hamrocyka foto
3
na chrzan nakładamy szynkę następnie ogórek ,paprykę , cebulę . łyżkę pieczarek i zawijamy
Krok 3 - Rolada na pół od Hamrocyka foto
4
Mięso panierujemy w jajku i bułce tartej i wrzucamy do głębokiego tłuszczu
Krok 4 - Rolada na pół od Hamrocyka foto
5
przekrojoną roladkę znów wrzucamy na olej i dalej smażymy
Krok 5 - Rolada na pół od Hamrocyka foto
6
wyciągamy roladki z tłuszczu układamy na bibułce i sypiemy serem żółtym
Krok 6 - Rolada na pół od Hamrocyka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czyki 14.01.2014 18:46
Wspaniałe danie:)
Dorota59 10.10.2012 08:55
znakomita
Sroczka 07.10.2012 22:31
Ależ chciałoby się zjeść porcyjkę.
kamyk 07.10.2012 21:16
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak