Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada migdałowa z kremem czekoladowym z gruszkami.

3.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 sztuka
woda 1/3 szklanka
mąka pszenna 60 gram
migdały 60 gram
cukier 0,5 szklanka
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczka
śmietanka 250 ml
cukier puder 2 łyżka
czekolada deserowa 100 gram
gruszka 3 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada migdałowa z kremem czekoladowym z gruszkami.

Żółtka oddzielić od białek, białka ubić na sztywno, następnie dodać cukier, żółtka, zimną wodę, a na końcu przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i migdały. Masę przelać do formy i piec w 180' ok. 20-25 minut.

Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem, czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, zimną wymieszać delikatnie ze śmietaną i pokrojonymi w kostkę gruszkami.

Na blacie położyć czystą ściereczkę, wyłożyć na nią upieczone ciasto, ściągnąć papier i zwinąć.
Owinąć roladę ściereczką. Po wystygnięciu zdjąć ściereczkę, na roladzie rozsmarować krem i ponownie zwinąć.
Odstawić do lodówki na jakiś czas.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 08.01.2015 12:01
wygląda bardzo fajnie
monikaT83 07.03.2014 17:03
uwielbiam rolady:) ale szczerze powiem,że po raz pierwszy słyszę o dodawaniu wody do ciasta na roladę.. no cóż człowiek cale życie się uczy:)
wyattearp 07.03.2014 14:32
pyszniutkie
AZgotuj 07.03.2014 09:43
muszę i ja jakieś ciasto zrolować:) Pysznie wygląda:)
Ola1984 07.03.2014 09:23
Prawdziwa uczta dla podniebienia.
Aga-25 07.03.2014 08:15
smakowity wypiek
Jarek123 07.03.2014 08:08
Świetne wygląda :)
Konczi 07.03.2014 08:03
pyszna jest taka domowa rolada
Agnieszka-87-25 07.03.2014 07:55
uwielbiam rolady
Aleksandraa 07.03.2014 07:38
pięknie się prezentuje
Megg 07.03.2014 00:21
bardzo apetyczna roladka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak