Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada mięsna z grzybami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso 1 kg
sól
Majeranek suszony Prymat
woda
grzyby suszone 1 garść
grzyby świeże 1 garść
mąka kukurydziana 1 łyżka
śmietana 30% 200 ml
cebula 1

Przepis i sposób przygotowania na: rolada mięsna z grzybami

Mięso przyprawiamy sola pieprzem i majerankiem z dwóch stron. Następnie kładziemy na mięso podgotowane grzyby suszone i zwijamy w rulon.
Włóż mięso do garnka, dodaj ziele angielskie, liść laurowy. Zalej wodą i duś na małym ogniu 2h.
Pokrój cebule w kostkę i podsmaż. Dodaj grzyby świeże i na duzym ogniem pod przykryciem podduś. Mąkę rozrób ze śmietaną, garnek z mięsem zestaw z ognia. Do grzybów dodaj mąkę ze śmietaną, sól i pieprz. Niech się wszystko razem poddusi. Pamiętaj żeby często mieszać grzyby.
Podawaj z pieczonym jabłkiem z żurawiną

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 06.03.2013 11:15
palce lizać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak