Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada mięsna w cieście francuskim

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 40 dag
bułka 1 szt.
cebula biała 1 szt
czosnek 2 ząbki
masło 2 łyżki
jaja 2 szt.
musztarda 1 łyżka
sól do smaku
tymianek 1/4 łyżeczki
majeranek 1/4 łyżeczki
pieprz
ciasto francuskie 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada mięsna w cieście francuskim

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Bułkę namoczyć w wodzie i odsączyć. Cebule i czosnek drobno posiekać, dodać1 jajko, musztardę, przyprawy i połączyć z odsączoną bułką i mięsem.
Krok 1 - Rolada mięsna w cieście francuskim foto
2
Dokładnie wymieszać składniki i uformować z masy wałek. Ciasto francuskie rozwinąć na papierze, nałożyć nadzienie, uformować roladę mięsną i pozostawić brzegi do sklejenia. Wierzch rolady posmarować jajkiem , wykonać dekorację z resztek ciasta, i nakłuć widelcem.
Krok 2 - Rolada mięsna w cieście francuskim foto
3
Roladę piec w gorącym piekarniku przez 15 minut w temperaturze 200 stopni na złoty kolor..
Krok 3 - Rolada mięsna w cieście francuskim foto
4
Następnie obniżyć temperaturę do 125 stopni i piec przez 40 minut
Krok 4 - Rolada mięsna w cieście francuskim foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lidzia 03.06.2014 05:49
Moje smaki.
stokrotka 02.06.2014 21:36
smaczny pomysł
marcia7 02.06.2014 20:50
niezła roladka
Ela15 02.06.2014 20:31
bardzo smaczna
teresa18 02.06.2014 20:22
Ciekawy pomyśl na mielone
kasienka23 02.06.2014 20:04
ciekawy pomysł i wygląda niebanalnie :)
Konczi 02.06.2014 20:04
Świetna rolada
IlonaAlbertos 02.06.2014 19:33
Wygląda wspaniale.
Aleksandra/Olcia 02.06.2014 19:16
lubie takie jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak