Przepis i sposób przygotowania na: Rolada malinowa
Do białek dodać szczyptę soli i ubić je mikserem na sztywną pianę.
Dodawać po trochę cukru i ciągle ubijać.
Jak cukier w pianie będzie już mało wyczuwalny dodać żółtka i rozmiksować je z pianą.
Obie mąki przesiać, dodać proszek do pieczenia.
Dosypywać stopniowo mąkę do piany i wymieszać całość drewnianą łyżką
Masę przełożyć na wyłożoną pergaminem blachę z wyposażenia piekarnika i piec w nagrzanym piekarniku 160 stopni 10 - 12 minut.
Z ciasta zdjąć papier, przełożyć je na wilgotną ściereczkę i zwinąć w rulon, pozostawić na 15 minut.
Śmietanę ubić na sztywno ze śmietan-fixem i cukrem pudrem.
Biszkopt rozwinąć, posmarować śmietaną, wyłożyć maliny i znów zwinąć.
Posmarować roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą, schłodzić w lodówce.