Rolada makowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Biszkopt

  • jaja

    6 szt
  • cukier

    6 łyżek
  • mąka tortowa

    6 łyżek
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • masa makowa

  • mak

  • margaryna

    0,5 kostki
  • miód

    4 łyżki
  • cukier

    0,5 szklanki
  • białko

    5 szt
  • żółtko jaja

    1 szt
  • aromat migdałowy

  • bakalie

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mak:
Mak sparzyć i przemleć trzykrotnie. Dodać reszte składników i dobrze wymieszać. Na końcu dodac piane z ubitych białek. Rozsmarować na upieczonym biszkopcie
Biszkopt:
Utrzeć żółtka z cukrem. Delikatnie dodawac mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Na końcu delikatnie wymieszać z ubita pianą z białek. Upiec. Jeszcze ciepłe cisto zawinąć w ściereczke i zrolować. Po ostygnięciu posmarować makiem i uformować roladę.
Smacznego!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 06.04.2013 22:36
bardzo lubię a ta wygląda pysznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat