Rolada kokosowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • herbatniki

    40 dkg
  • wiórka kokosowe

    10 dkg
  • cukier puder

    20 dkg
  • masło

    15 dkg
  • sok z połówki cytryny

  • kakao

    3 łyżki
  • papier do pieczenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

kakao, 10 dkg cukru i 3/4 szklanki wody zagotować, mieszając. Ostudzić. Dorzucić do tego pokruszone drobno herbatniki. Masło utrzeć z pozostałym cukrem pudrem. Cały czas ucierać, dodawać powoli sok z cytryny i wiórka kokosowe. Papier do pieczenia wysmarować resztą masła i rozwałkować na nim masę herbatnikowo-kakaową. Na nią wylać masę kokosową. Zwinąć roladę, owinąć papierem i wstawić na kilka godzin do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mirosława4 16.01.2012 16:47
pyszna
Seba 25.12.2011 00:32
fajna
IZABELA29 07.06.2011 08:59
łatwe i pyszne
Małgorzata113 11.01.2011 21:10
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat