Rolada kokosowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Ciasto:

  • herbatniki

    5 paczek
  • kakao

    2 łyżki
  • cukier puder

    20 dag
  • masło

    2 łyżki
  • masa

  • wiórki kokosowe

    20 dag
  • masło

    1 kostka
  • cukier puder

    20 dag
  • jajko

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Herbatniki zetrzeć na tarce lub bardzo bardzo drobno pokruszyć. 1 1/2 szklanki wody zagotować, dodać masło, cukier puder i kakao. Tak przygotowaną polewę wymieszać z herbatnikami.

Masło utrzec z cukrem pudrem, dodać jajko, kokosy. Ciasto z herbatników rozwałkować i zmarować masą kokosową, zawinąć. Wstawić do lodówki na około godzinę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pigila 04.01.2011 09:50
mniam , mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat