Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada kakaowa z borówkami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

BISZKOPT

jajko 5 sztuk
mąka tortowa 4 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
kakao 1 łyżka
cukier puder 5 łyżek
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki

KREM

jogurt naturalny 400 mililitrów
cukier trzcinowy 2 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka

DODATKOWO

borówka amerykańska 30 dkg
czekolada gorzka 6 kostek
śmietana 30% 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada kakaowa z borówkami

Mąki wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia.
Jajka ubić z cukrem mikserem na najwyższych obrotach, dodać mąki delikatnie wymieszać.
Przelać ciasto na blaszkę, wygładzić.
Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 175 stopni około 15- 20 minut.
Żelatynę zalać gorącą wodą, odstawić .
Jogurt ubijać mikserem na średnich obrotach z dodatkiem cukru.
Zwiększyć obroty miksera, dodać rozpuszczoną żelatynę w kąpieli wodnej.
Odstawić na 20 - 30 minut żeby jogurt się ściągnął.
Tężejący krem , wymieszać z umytymi, osuszonymi borówkami.
Masę rozsmarować na biszkopcie, zwinąć, odstawić do lodówki na 2- 3 godziny.
Przed podaniem dekorować rozpuszczoną czekoladą.
SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 02.09.2015 10:02
bardzo ładnie wygląda
Bernadeta1 25.07.2015 16:25
na pewno pyszna
fotoviderek 19.07.2015 23:19
Roladka pierwsza klasa :)
Habibi 19.07.2015 18:17
Pyszna roladka :)
Grazyna0211 19.07.2015 18:15
pyszna rolada
Saga123 19.07.2015 17:12
smakowicie wygląda :)
mirosława4 19.07.2015 16:03
smaczniutka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak