Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada galaretkowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 3
ćwiartki z kurczaka 4
marchew 1 duża
groszek konserwowy 1/2 puszki
ziele angielskie 2
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 opaowanie 20 g
sól
Pieprz czarny Prymat w młynku
makaron nitki 5 łyżek
kukurydza w puszce 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada galaretkowa

Mięso myjemy . Po umyciu dajemy do większego garnka. Dajemy wodę oraz marchewkę pokrojoną w kostkę. Dodajemy sól , ziele angielskie oraz pieprz czarny. Całość gotujemy do miękkości. Po ugotowaniu obieramy mięso z kości i kroimy w kostkę i dajemy do wywaru. Do tego dajemy groszek konserwowy , kukurydza oraz ugotowany wcześniej makaron. Całość doprawiamy. Wszystko mieszamy dodajemy żelatynę i mieszamy. Do większej butelki dajemy całość i zakręcamy butelkę. Butelkę kładziemy na leżąco . Odkładamy w chłodne miejsce do stężenia galaretek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 08.02.2016 11:28
bardzo fajna rolada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak