Rolada drobiowa z kurkami

Rolada drobiowa z kurkami

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
3 - 4

Dziś zamiast roladek usmażonych na patelni, postanowiłam upiec jedną roladę w piekarniku. Rolada wygląda efektownie i bardzo dobrze smakuje.
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurki świeże

    300 gramów
  • filet z kurczaka

    400 gramów
  • cebula

    1 sztuka
  • jajko

    1 sztuka
  • żółty ser

    1 plaster
  • masło do smażenia

    4 łyżki
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • natka pietruszki

    3 gałązki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Filety z kurczaka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, dobrze rozbić tłuczkiem do mięsa, oprószyć solą i pieprzem, ułożyć na folii spożywczej.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu.
Kurki oczyścić, umyć, pokroić, dodać do cebuli, razem podsmażyć, doprawić Kucharkiem i pieprzem, ostudzić.
Do ostudzonych grzybów wybić jajko, dokładnie wymieszać.
Wyłożyć grzyby na mięso, na grzybach ułożyć natkę pietruszki i pokrojony ser, zwinąć roladę za pomocą folii spożywczej i zawinąć jak cukierek.
Przełożyć roladę na blachę i piec w nagrzanym do 180 st. piekarniku przez 20 minut, po tym czasie rozciąć folię i piec do zrumienienia mięsa.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bietka

14.02.2019 19:50
Smakowita ta rolada :)

Bożena Matuszczyk

12.02.2019 09:42
Moje smaki, ach te kurki jak ja lubię.Pychotka.;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat