Przepis i sposób przygotowania na: Rolada biszkoptowa z nadzieniem cappuccino
2. Do ubitych białek z cukrem dodajemy żółtka i dalej ubijamy.
3. Na koniec dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, ale to już mieszamy delikatnie łyżką, aby nie utracić puszystości i łyżkę przegotowanej wody - dzięki temu biszkopt będzie elastyczny i łatwiejszy do zwijania.
4. Masę należy wylać na standardową blaszkę. Ciasto musi być równomiernie i cienko rozłożone.
5. Pieczemy w piekarniku, temperatura 180 stopni przez 20 - 25 min.
Budyń gotujemy na mleku z dodatkiem cukru wg przepisu na opakowaniu. Po ostudzeniu miksujemy z masłem. Na koniec wsypujemy cappuccino. Masę dobrze jest włożyć na godzinę do lodówki aby trochę stężała. Wystarczy posmarować biszkopt, zawinąć i gotowe.