Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada biszkoptowa z masą truskawkowo-ajerkoniakową.

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
mąka tortowa 5 łyżek
cukier 5 łyżek
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
masło 1/5 kostki
cukier puder 5-6 łyżek
truskawki świeże 1/2 kg
ajerkoniak 100 ml
truskawki świeże 10 dkg do przybrania

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada biszkoptowa z masą truskawkowo-ajerkoniakową.

Biszkopt.
Białka oddzielić od żółtek i ubić pianę,dodać cukier i dalej miksować.
Dać żółtka ,zmiksować.Na końcu dodać mąkę wymieszaną z pr.do pieczenia i delikatnie zamieszać.
Piec w 170st.do złotego koloru.
Upieczony biszkopt,ciepły zawinąć w ściereczkę i zostawić do wystudzenia.

Masa

Masło utrzeć z cukrem pudrem na puch.Dodawać stopniowo truskawki i dalej miksować.
Na koniec dać ajerkoniak i jeszcze raz zmiksować.
Biszkopt rozwinąć,posmarować masą,zawinąć w roladę.Wierzch również posmarować masąż i udekorować połówkami truskawek.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 03.11.2016 00:20
Pyszna słodkość.
Docherro 03.11.2016 00:07
dziękuję:)
Łukasz15 02.11.2016 23:27
Pyszna roladka
magdow 02.11.2016 21:04
smakowity przepis !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak