Przepis i sposób przygotowania na: Rolada biszkoptowa z kremem
Ciasto wyłożyć na blachę i równomiernie rozprowadzić.
Piec w temp 180 st przez około 20 minut. Tak aby boki nie odeszły od blachy.
Upieczone ciasto wyjąć, zdjąć pergamin i jeszcze gorące zwinąć ze świeżym papierem w rulon. Dodatkowo owinąć ściereczką.
Galaretkę rozpuścić w mniejszej ilości wody i odstawić do stężenia.
Masło utrzeć z margaryną na pulchną masę.
Jaja połączyć z żółtkami i ubić na parze.
Ubite jaja połączyć z napowietrzonym tłuszczem i ucierać na gładką masę.
Zimny płat ciasta rozwinąć, posmarować kremem, w pierwszą "zakładkę" położyć galaretkę. Roladę ciasno zwijać.
Wierzch rolady można udekorować używając szprycki dowolnego kształtu.