Przepis i sposób przygotowania na: Rolada biszkoptowa z jabłkiem i śmietaną
Kroki postępowania
Do dobrze ubitych białek dodajemy żółtka.
Do ubitych jajek dodajemy przesiane mąki i proszek do pieczenia wymieszać.
Na bułkę wykładamy cząstki jabłek .
a jabłka wylewamy masę zostawiamy w misce trochę masy.N
Do pozostawionej masy dodajemy kakao mieszamy.
Masę kakaową przekładamy do rękawa cukierniczego albo do woreczka foliowego odcinamy róg .
Na białej masie robimy ukośne paski z kakaowej masy następnie nożem robimy nacięcia .
Biszkopt pieczemy około 40 st 175 st.
Jeszcze gorący biszkopt zwijamy w roladę jabłkami do środka studzimy.
Ubijamy śmietanę z cukrem dodajemy rozpuszczoną żelatynę.
Rozwijamy biszkopt smarujemy śmietaną zastygniętą galaretkę kroimy w paski i układamy na śmietanie zwijamy w roladę.
POLECAM!!!!