Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada biszkoptowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto pierwsze

białko 3 szt
sól 1 szczypta
cukier 1/2 szkl
mąka ziemniaczana 1,5 łyżki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
ocet 1 łyżka
kakao 2 łyżki

Ciasto drugie

jajko 2 szt
żółtko jajek 1 szt
sól 1 szczypta
cukier 1/6 szkl
mąka 1/4 szkl
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
brzoskwinie 2 szt
mąka 2 łyżka
dżem brzoskwiniowy 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada biszkoptowa

Kroki postępowania

1
Białka ubij dodaj cukier , mąkę z proszkiem do pieczenia i ocet. Podzielić na pół i do jednej dodać kakao
Krok 1 - Rolada biszkoptowa foto
2
Ciasto drugie:
Białka ubić na sztywną pianę , dodać cukier
Krok 2 - Rolada biszkoptowa foto
3
i żółtka na końcu mąkę z proszkiem do pieczenia.
Krok 3 - Rolada biszkoptowa foto
4
Z ciasta ciemnego i jasnego zrobić na przemian kubki ciasta
Krok 4 - Rolada biszkoptowa foto
5
Zalać to drugim ciastem.
Krok 5 - Rolada biszkoptowa foto
6
Brzoskwinie pokroić w kostkę ,oprószyć mąką i rozsypać na cieście
Krok 6 - Rolada biszkoptowa foto
7
Biszkopt piec 35 minut w temp 180 stopni
Krok 7 - Rolada biszkoptowa foto
8
Jeszcze ciepłe ciasto posmarować dżemem zwinąć i zabezpieczyć ścierką. Zostawić do ostygnięcia
Krok 8 - Rolada biszkoptowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak