Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki z serem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt
jajko 1 szt
ser biały 200 g
żółtko jajek 1 szt
cukier puder 4-5 łyżek
cukier waniliowy 1 łyżeczka
śmietana 3 łyżki
budyń śmietankowy 2 łyżki
cukier puder 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki z serem

Przygotować wszystkie składniki . Wyjąć z opakowania ciasto francuskie i rozłożyć na stolnicy .Wycinać trójkąty dowolnej wielkości .Ser biały utrzeć z cukrem , cukrem waniliowym i żółtkiem ,dodać śmietanę i budyń w proszku wymieszać . Wymieszać dokładnie i nakładać na trójkąty u podstawy. Zwijać rogaliki , po wierzchu posmarować pędzelkiem rozkłóconym jajkiem. Wstawić do piekarnika i piec w 190 stopniach około 20 minut na złoty kolor . Po upieczeniu posypać cukrem pudrem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Urszula Świeca 15.05.2016 15:13
Pyszne rogaliki.))
Wacław 15.05.2016 11:28
pyszne do kawusi :-)
agnieszka214 15.05.2016 10:49
Smacznie wygląda
Damiano
Damiano 15.05.2016 10:38
bardzo dobre
MAR3STA 14.05.2016 22:17
świetnie wyszły
krokus 14.05.2016 22:04
smakowite rogaliki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak