Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki z nadzieniem wieloowocowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 0,5 kg
cukier kryształ 2-3 łyżki
margaryna 240 gram
kwaśna śmietana 2/3 małego kubka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
żółtko jajek 2 szt
cukier wanilinowy 1 opakowanie
marmolada
cukier puder do posypania

Porada

Najlepiej jako nadzienie użyć marmolady, gdyż dżem jest zdecydowanie rzadszy przez co podczas pieczenia wypływa z wnętrza rogalików.

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki z nadzieniem wieloowocowym

1. Mąkę przesiać przez sitko, wymieszać z proszkiem do pieczenia i wyrobić wraz z masłem na gładką masę. Dodać żółtka, śmietanę, cukier i cukier waniliowy ponownie zarobić.
2. Ciasto rozwałkować, talerzem płytkim lub deserowym (w zależności od tego jak wielkiej wielkości chcemy uzyskać rogaliki) wykroić koło. Kolejno podzielić na 8 trójkątów i na każdy z nich nałożyć marmoladę i zwinąć jak rogalika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agata3 12.01.2015 15:58
ale bym sobie zjadła :)
misia53 12.01.2015 14:29
rogaliki zawsze mile widziane
Mira85 12.01.2015 08:48
Bardzo lubię
Betina#45 11.01.2015 21:42
Uwielbiam takie ;)
kasiaw 11.01.2015 21:39
pyszne rogaliki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak