Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki z marmoladą różaną

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 1/2 szklanka
serek waniliowy 150 gram
margaryna 250 gram
cukier wanilinowy 2 łyżeczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jajko 1 sztuka
mleko 1 łyżka
cukier puder 1 łyżka
marmolada 10 (różana)

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki z marmoladą różaną

Z mąki, margaryny, serka, cukru i proszku zagnieść ciasto. Rozwałkować na grubość 0,5 cm. Wycinać trójkąty. W każdy trójkąt wkładać około 1/2 łyżeczki marmolady i zwijać w rogaliki. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Jajko roztrzepać z mlekiem. Posmarować rogaliki. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 20 minut. Jeszcze ciepłe posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 04.12.2013 09:29
do kawki w sam raz :)
gosia1988 08.10.2013 21:12
świetne rogaliki
Betka 29.09.2012 19:06
super;)
elficzna 29.09.2012 18:37
uwielbiam!
miki47 29.09.2012 18:31
w piekarniku z termoobiegiem czy bez pieczesz?
miki47 29.09.2012 18:31
pycha
V_kuchareczka 29.09.2012 17:41
Rewelacja
Krakowianka 29.09.2012 17:21
też piekę z nadzieniem różanym :)
adelajda 29.09.2012 17:14
super ~!
Justyna87 29.09.2012 16:45
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak