rogaliki z marmoladą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    0,5 kg
  • smalec

    25 dag
  • śmietana

    1/4 litr
  • szczypta soli

    do smaku
  • marmolada

    do smaku
  • cukier puder

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki, smalcu, śmietany i soli wyrobić ciasto. Jeżeli jest zbyt suche dodać śmietany. Ciasto rozwałkować, wykrawać kwadraty, nałożyć marmoladę i formować rogale. Można również wykrawać od szklanki koła i lepić jak pierogi. Piec na złoty kolor. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
rakow2 30.06.2011 16:16
robię takie podobne bo są smaczne
Ela15 20.03.2011 08:55
mniam
Magdalena80 01.03.2011 22:07
wyglądają apetycznie:)
Krzysztof42 07.12.2010 14:49
uwielbiam
anya_86 11.11.2010 17:11
ąz mi ślinka cieknie, pychota
Smakosz6 05.09.2010 18:39
mniam
cukiereczek 01.08.2010 08:11
Super takie lubię
Nina6 18.05.2010 11:11
rogaliki są na prawde dobre:)
Marcin46 04.05.2010 14:47
Smalec mnie przeraża, ale faktycznie dobre ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat