Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki z marmoladą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 40 dag
drożdże świeże 15 dag
margaryna 4 łyżki
cukier kryształ 4 łyżki
mleko ciepłe 70 ml
żółtko jajek 4
sól szczypta
marmolada truskawkowa

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki z marmoladą

Kroki postępowania

1
Do garnka dać 30 ml ciepłego mleka dodać 3 łyżki cukru , pokruszone drożdże oraz 3 łyżki mąki. Wszystko wymieszać i pozostawić rozczyn do wyrośnięcia.
Krok 1 - Rogaliki z marmoladą  foto
2
Żółtka dajemy do mniejszego naczynia dać resztę cukru i utrzeć. Margarynę stopić.
Krok 2 - Rogaliki z marmoladą  foto
3
Do mąki dodać wyrośnięty rozczyn , utarte żółtka z cukrem , sól oraz resztę ciepłego mleka. Wszystko razem mieszamy i wyrabiamy ciasto.
Gotowe ciasto odstawiamy do wyrośnięcia.
Krok 3 - Rogaliki z marmoladą  foto
4
Po wyrobieniu ciasto rozwałkować i wycinać trójkąty następnie nakładamy marmoladę i zwijamy w rogaliki. Gotowe rogaliki odstawiamy do wyrośnięcia.
Krok 4 - Rogaliki z marmoladą  foto
5
Gotowe rogaliki wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 20-25 minut w temperaturze 160 stopni.
Krok 5 - Rogaliki z marmoladą  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 04.02.2016 19:54
Super rogaliki:)Częstuję się jednym:)
Maridka19 04.02.2016 18:57
Nikt nie jest idealny w smaku bardzo dobre. Pozdrawiam
SylwiaMagdaSabin 04.02.2016 18:48
Trochę kształt nie ten

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak