Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki z malinami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 szt.
białko 1 szt.
maliny świeże 0,5 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki z malinami

Ciasto francuskie wyjąć z folii i pozostawić chwilę na chwilę na stole. Gdy ciasto zmięknie rozwinąć je i pokroić na równe kwadraty. Na każdym kwadraciku, w rogu położyć dwie malinki a następnie tym rogiem z malinami zacząć zwijać w przeciwnym kierunku. Z ciasta uformować rogaliki a następnie posmarować je białkiem. Przygotowane rogaliki położyć na ruszcie lub blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok 10-15 min. w temp. 150 C - gdy się zarumienią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 15.12.2013 11:31
super rogaliki
gosia47-47 08.10.2013 20:55
pycha, mniam i nie wiem jeszcze co :D
Róża1 04.10.2013 23:20
poproszę o jednego :-) , tak apetycznie wyglądają:-)
marzencia2007 09.09.2013 11:45
na pewno zrobię takie ;)
ana1 08.09.2013 19:12
fajne rogaliki
AnielskaSlodycz 08.09.2013 19:02
mniam mniamm :)
Barbara13 08.09.2013 18:50
Bardzo lubię takie rogaliczki:)
Magula 08.09.2013 18:36
lubie takie rogaliki
Kamil 08.09.2013 17:37
przepis w sam raz na tą porę roku :)
Rafał3 08.09.2013 17:15
pyszne polecam serdecznie
Boska_Agatka 08.09.2013 17:06
wspaniały przepis polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak