Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki z jabłkiem, granatem i ricottą

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
granat 1 szt
ser ricotta 100 g
jabłko 1 szt
jajko 1 szt
przyprawa 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki z jabłkiem, granatem i ricottą

Kroki postępowania

1
Ciasto rozwijamy na płasko. Jajko roztrzepujemy i smarujemy nim delikatnie ciasto.
Krok 1 - Rogaliki z jabłkiem, granatem i ricottą foto
2
Jabłko obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy do niego serek i pestki granatu. Całość doprawiamy przyprawą do ciasteczek.
Krok 2 - Rogaliki z jabłkiem, granatem i ricottą foto
3
Ciasto francuskie tniemy na trójkąty, na środek każdego nakładamy łyżkę nadzienia i zwijamy tworząc małe rogaliki.
Krok 3 - Rogaliki z jabłkiem, granatem i ricottą foto
4
Pieczemy ok 17 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Krok 4 - Rogaliki z jabłkiem, granatem i ricottą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 07.03.2014 08:31
Na takie rogaliki chętnie bym się połakomiła :)
Kuchenka 06.03.2014 13:40
bardzo fajne!!!
Magula 05.03.2014 12:53
Oj były smaczne i bardzo szybko znikneły
matesko 05.03.2014 09:57
apetycznie wygladają
adelajda 04.03.2014 19:37
muszą być smaczne :)
misia53 04.03.2014 19:35
Pięknie się prezentują
Stenka 04.03.2014 19:20
pięknie wyglądają, takie rumiane i smaczne zapewnie
Agata3 04.03.2014 18:40
aż ślinka leci:)
eliza135 04.03.2014 18:30
smacznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak