Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki z francuskiego ciasta z czekoladą

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
krem czekoladowy
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki z francuskiego ciasta z czekoladą

Ciasto rozwijamy i kroimy na trójkąty. Dolną podstawę trójkąta nacinamy z dwóch stron na około 0,5 cm, nakładamy czekoladę i zwijamy od dolnej szerokiej podstawy ku wierzchołkowi - wierzchołek zawijamy pod spód rogalika by podczas pieczenia nie rozchylił się. Jajko roztrzepujemy i smarujemy nim rogaliki, przekładamy na blaszkę. Pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez około 13-15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lis 28.05.2014 21:40
Prosto a smacznie:)
asiczekz 28.05.2014 16:43
idealne do kawusi
Agata3 28.05.2014 15:24
znakomite rogaliki :)
Beata999 28.05.2014 14:46
Pychota...
Marta1986 28.05.2014 13:10
smaczne mniam
czekoladka_m 28.05.2014 12:47
Bardzo takie lubię;))
Czyki 28.05.2014 11:14
Jak zwykle pysznie :) do takiej popołudniowej kawki super :)
everay 28.05.2014 10:27
super rogaliki
pestka 28.05.2014 10:15
bardzo smaczny deser
Milka100 28.05.2014 09:50
ale pychotka
Seba 28.05.2014 09:49
smaczne rogaliki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak