Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki z czekoladą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie
czekolada mleczna
jajko
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki z czekoladą

Kroki postępowania

1
Schłodzone ciasto francuskie rozkładamy. Kroimy go w trójkąty.
Krok 1 - Rogaliki z czekoladą foto
2
Czekoladę łamiemy na kostki i każdą kostkę kroimy na połówki. Na każdy trójkąt dajemy pół kostki czekolady.
Krok 2 - Rogaliki z czekoladą foto
3
Zwijamy w rogalik i układamy na wysmarowanej blaszce. Do miseczki wybijamy jajko i rozkłócamy. Przygotowanym jajkiem smarujemy każdy rogalik.
Krok 3 - Rogaliki z czekoladą foto
4
Pieczemy w nagrzanym piekarniku do temp. 180 stopni ok. 20 minut.
Krok 4 - Rogaliki z czekoladą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 12.01.2014 00:15
super,na pewno smaczne
Wacław 18.10.2013 12:27
świetne Ci wyszły ,brawo
ben-ka 17.10.2013 18:10
Jak tu słodko:) pyszniutkie!
joanna__s 17.10.2013 18:02
Ostatnio robiłam takie same, ale z dżemem porzeczkowym w środku i posypałam je jeszcze brązowym cukrem.
Mniam 17.10.2013 12:01
Proste, szybkie i jakie pyszne!
aniagdz 17.10.2013 10:48
no jakie to proste:)
ana1 17.10.2013 10:42
fajne rogaliki
barbara11561 17.10.2013 10:28
bardzo pysznie wyglądają:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak