Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki z ciasta francuskiego z farszem pieczarkowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 płat
pieczarki 70 dag
cebula 3 szt
Majeranek suszony Prymat
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna
sos sojowy grzybowy
masło
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki z ciasta francuskiego z farszem pieczarkowym

Pieczarki obieramy i kroimy w kostkę, tak samo cebulę. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła i podsmażamy pokrojone warzywa doprawiając majerankiem, pieprzem, przyprawą Kucharek oraz sosem sojowo-grzybowym. Ciasto francuskie kroimy w kwadraty i napełniamy farszem zlepiając brzegi. Gotowe rogaliki smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180* ok 15 min na złoty kolor.
Podawać z sosem czosnkowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak