Rogaliki z białym serem i marmolada różaną

Rogaliki z białym serem i marmolada różaną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser biały

    250 gram
  • margaryna

    250 gram
  • mąka

    250 gram
  • marmolada z róży

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Rogaliki z białym serem i marmolada różaną foto
Mąkę przesiewamy.
Krok 2 - Rogaliki z białym serem i marmolada różaną foto
Margarynę siekamy na drobniejsze kawałki., Musi być w temperaturze pokojowej.
Krok 3 - Rogaliki z białym serem i marmolada różaną foto
Ser mielimy ok. 2 razy lub przeciskamy przez sito.
Krok 4 - Rogaliki z białym serem i marmolada różaną foto
Wszystkie składniki mieszamy i zagniatamy z nich ciasto do wytworzenia jednolitej masy. Ciasto owijamy w folie spożywcza i wkładamy na ok. 2 godziny do lodówki lub naok. 45 minut do zamrażarki.
Po tym czasie wałkujemy ciasto na okrąg na stolnicy podsypanej mąką. Ciasto dzielimy na trójkąty. Na szerszej części kładziemy łyżeczkę marmolady i nawijamy rogaliki.
Krok 5 - Rogaliki z białym serem i marmolada różaną foto
Rogaliki układamy na papierze do pieczenia. Pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 190 stopni na złoty kolor. Po wyjęciu z piekarnika posypujemy cukrem pudrem.

Rogaliki długo zachowują swoja świeżość.

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bernadeta1

19.04.2017 19:46
bardzo takie lubię, pyszne

Franciszek

19.04.2017 17:26
pyszne rogaliki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat