Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki nadziewane masą orzechową

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

cukier puder 2 łyżeczki
mąka pszenna 200 g
serek homogenizowany 200 g
masło 100 g
margaryna 100 g

nadzienie

orzechy włoskie 100 g
kakao 3 łyżki
cukier puder 80 g
masło 50 g
białko 1 szt
cukier trzcinowy

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki nadziewane masą orzechową

Kroki postępowania

1
Mąkę przesiać wraz z cukrem pudrem. Dodać masło i margarynę oraz serek homogenizowany, posiekać nożem. Następnie zagnieść gładkie ciasto. Owinąć w folię spożywczą i włożyć na noc do lodówki.
Krok 1 - Rogaliki nadziewane masą orzechową foto
2
Masło stopić, zmieszać z orzechami, kakao i cukrem pudrem.
Krok 2 - Rogaliki nadziewane masą orzechową foto
3
Ciasto podzielić na trzy porcje. Każdą rozwałkować na kształt koła. Ostrym nożem podzielić na 8 trójkątów. Nałożyć łyżeczkę farszu
Krok 3 - Rogaliki nadziewane masą orzechową foto
4
Zwinąć, sklejając dokładnie końce. Delikatnie podwinąć rogi do środka, tworząc kształt rogali. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 4 - Rogaliki nadziewane masą orzechową foto
5
Posmarować rozkłóconym białkiem i posypać cukrem perlistym. Piec około 18-20 minut w temp. 180st.
Krok 5 - Rogaliki nadziewane masą orzechową foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DorotaZ 04.04.2014 19:04
Chętnie skorzystam z Twojego przepisu:)
Jadwiga/Jaga85 03.04.2014 23:07
Już je lubię:)
Anna133 03.04.2014 20:51
uwielbiam takei smakołyki
Jusiaa 03.04.2014 20:21
Do schrupania :)
Grazyna0211 03.04.2014 19:46
bardzo apetyczne
Edith85 03.04.2014 19:39
Ale pysznie wyglądają :)
Ilona_eS 03.04.2014 19:22
wyglądaja pysznie:)
Beatris 03.04.2014 19:12
Skusiłabym się na jednego.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak