Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ROGALIKI KRUCHO-ROŻDZOWE

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 0.5 KG
margaryna 1 KOSTKA
drożdże 1/2 KOSTKI
cukier 2 ŁYŻKI
śmietana kwaśna 3 ŁYŻKI
jajko 3 SZTUKI
drzem 1 SŁOICZEK

Przepis i sposób przygotowania na: ROGALIKI KRUCHO-ROŻDZOWE

Drożdże, cukier i śmietanę rozmieszać, zostawić na parę minut, żeby rozczyn ruszył. Z mąki, margaryny, 3 jaj, wyrośniętych drożdży wyrobić ciasto (mąkę poszatkować nożem z margaryną). Włożyć do woreczka foliowego i schłodzić w lodówce ok. 1,5 godz. Wyjąć, pokroić na 8 równych kawałków. Każdy kawałek rozwałkować wyciąć koło(od dużego płaskiego talerza)i podzielić na 8 trójkątów. Na każdym układać niewielką ilość dżemu z brzegu ciasta i zawijać rogaliki. Piec ok.30min w temp.180'C. Po upieczeniu smaruję rogaliki lukrem.(sok z cytryny wymieszany z cukrem pudrem)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AnielskaSlodycz 11.02.2014 21:16
smaczne smaczne
Ewelina38 11.09.2013 12:34
robię bardzo podobne, zawsze szybko znikają bo są przepyszne :)
Iwusia 22.02.2013 23:27
coś pysznego !
AURELKA 10.02.2013 16:51
pyszne
MAR3STA 10.01.2013 17:51
pyszne
rjustysia 28.11.2012 12:11
bardzo smacznie wyglądają :)
pierniczkowo 26.11.2012 13:23
pyszniutkie, bardzo lubię:)
sara1 26.11.2012 08:35
smacznie wyglądają
adelajda 26.11.2012 07:46
ładne !
Botwinka 25.11.2012 18:37
świetne
ewelina/bunia 25.11.2012 16:53
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak