Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Rogaliki krucho-drożdźowe

5.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka krupczatka
0,5 kg
margaryna
0,75 kostki
jajko
1 szt.
aromat śmietankowy
do smaku
mleko
0,5 szkl.
drożdże
5 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki krucho-drożdźowe

Schłodzoną margarynę zetrzeć na tarce do jarzyn, dodać mąkę, rozpuszczone w mleku i odrobinie cukru drożdże - zagnieść ciasto. Można je lekko schłodzić lub od razu rozwałkować na placki w kształcie koła o grubości około 0,5 cm. Ciąć na trójkąty , a po ułożeniu marmolady formować rogaliki. Piec w średnio nagrzanym piekarniku, po wyjęciu posypać cukrem pudrem. Najsmaczniejsze są mniejsze rogaliki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jogobella231
jogobella231 15.06.2012 10:56
super
Monika193
Monika193 24.07.2011 13:04
super
kanu83 13.05.2011 16:30
bardzo fajne
Krzysztof42 22.04.2011 13:31
lubię wszelkie rogaliki
owca441 15.04.2011 19:53
pyszne
ewelina/bunia 26.03.2011 19:26
smaczne
Kate131 16.03.2011 08:53
pycha
angelika14 12.03.2011 10:14
Wyśmienite
danusia19671 12.12.2010 15:01
Wyśmienite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak