Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rogaliki krucho-drożdżowe z ricottą

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka o,5 kg
drożdże suche 1 opak
żółtko jajek 2 szt
margaryna 1 kostka
ser ricotta 1 opak

Przepis i sposób przygotowania na: rogaliki krucho-drożdżowe z ricottą

na blat przesiewam mąkę ,wsypuję drożdże,siekam z margaryną ,dodaję żółtka całość szybko zagniatam.odstawiam na pół godziny.
ciasto dzielę na 4 części każdą rozwałkowuję na prostokąt z którego wycinam trójkąty ,na każdy trójkąt kładę ser ricotta i zawijam w rogalik.
układam na blaszce w odstępach ( rogaliki urosną ),przykrywam ściereczką i odstawiam na 15 minut.
nagrzewam piekarnik do temp.180 stopni ,wkładam blaszkę z rogalikami i piekę około 15 minut.
z podanej ilości składników wychodzi około 35 rogalików.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 29.03.2014 18:50
rewelacyjne!
patryska76 29.03.2014 18:20
Ależ pyszności! ;-)
noninka77 29.03.2014 18:16
wyśmienite rogaliki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak