Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rogaliki krucho -drożdżowe z marmoladą z pigwowca

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka krupczatka 2 szkl
drożdże 1/4 kostki
margaryna 100 gram
cukier 1/4 szklanki
żółtko jajek 2 szt
marmolada . .
żółtko jajek do smarowania

Przepis i sposób przygotowania na: rogaliki krucho -drożdżowe z marmoladą z pigwowca

margarynę siekam z mąką .
drożdże rozgniatam dodając łyżeczkę cukru,dodaję do mąki ,następnie żółtka.szybko zagniatam ciasto.
odstawiam na pól godz.
ciasto rozwałkować,od talerza wyciąć okrąg ,podzielić go na 6 trójkątów ,posmarować marmoladą ( ja użyłam z pigwowca z działki mojej mamy). zwijać dość ściśle.kłaść na blaszkę,posmarować żółtkiem i posypać cukrem .
piec na złoty kolor w temp.190 stopni.

SMACZNEGO !!!!!!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lidzia 08.03.2014 20:12
Smaczniutkie.
Jusiaa 08.03.2014 20:09
Przepyszne :)
Wiesława1 08.03.2014 19:49
pyszne rogaliki
Romanowka 08.03.2014 19:46
pyszne słodkości!
gosiag 08.03.2014 19:08
rogaliki super
Pyszota 08.03.2014 19:00
pięknie wyglądają
gosia47-47 08.03.2014 18:20
ojeju jakie dobre muszą być :D
Sylwia26 08.03.2014 18:08
ślinka leci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak