Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki francuskie z konfiturą ze śliwek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
mleko 6 łyzek
cukier puder
konfitura 12 śliwkowa

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki francuskie z konfiturą ze śliwek

Rozmrożone ciasto francuskie dzielę na 12 trójkątów i na środku każdego z nich kładę po łyżce konfitury i zwijam w kształt rogalików. Kładę je na blasze, smaruję z wierzchu mlekiem. Zwykle po 15 minutach są gotowe. Piekarnik ustawiam na 220 stopni. Rogaliki podaję posypane cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sznycel 08.08.2012 15:32
rogaliki mogą mieć różne nadzienie i codziennie inaczej smakować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak